Szabó József vagyok, egyéni vállalkozás formájában nyújtok munkavédelmi szolgáltatásokat vállalkozások számára.

Kérem engedje meg, hogy néhány gondolatban kifejtsem a munka- és tűzvédelem fontosságát:

A biztonságos munkakörnyezet megvalósítása egy felelősen gondolkozó munkáltató részéről kötelezettség, egy dolgozótól pedig teljesen jogos elvárás – ez nem is lehet kérdéses. Mindenki megérdemli, hogy biztonságban, testi és lelki egészsége megőrzéséhez alkalmas környezetben dolgozhasson. Ennek alapvető feltétele, hogy egy cég vagy vállalat betartsa a munkavédelmi és tűzvédelemi előírásokat.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a munkavédelem és a tűzvédelem a munkabiztonság alapjai. A jogszabályi előírásoknak kötelező megfelelni, de nem elsősorban azért, mert tart például egy cég az ellenőrzéssel járó büntetéstől, hanem mert csakis így várható el egy dolgozótól a minőségi munkavégzés és a megfelelő koncentráció, különösen akkor, ha kiemelkedően veszélyes feladatot lát el. Ezeknek az elvárásoknak nem minden esetben egyszerű megfelelni – ilyenkor jövünk képbe mi, hiszen éppen az a célunk, hogy segítsük ügyfeleinket a szabályok és törvényi előírások betartásában.

A hosszú távon biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése felelősségteljes feladat, olyan, amelyet képzett szakembernek kell megvalósítania, illetve ellenőriznie. A munkahelyi balesetek a legtöbb esetben elkerülhetőek lennének, azokat mulasztás okozza, amelyeket meg lehet előzni megfelelő munkavédelmi és a tűzvédelmi rendszerek kialakításával, a szakmai hiányosságok megtalálásával, kijavításával, illetve a prevenciós protokollok alkalmazásával. Ezt komolyan kell venni, a megfelelő intézkedéseket el kell végezni – ebben segítünk!