Milyen dokumentumok szükségesek ahhoz, hogy a vállalkozása fennakadás nélkül folytathassa tevékenységét?

Amennyiben vállalkozása aktív gazdasági tevékenységet folytat, és van 1 alkalmazottja, úgy jogszabály szerint rendelkeznie kell az alábbi dokumentumokkal:

Kockázatértékelés, üzemorvosi szerződés és vizsgálat, egyéni védőeszközök és védőitalok juttatásának rendje, munkavédelmi oktatás a munkavállalóknak + oktatási tematika, elsősegélynyújtó személy és felszerelés megléte, munkaköri alkalmassági vizsgálat rendjének meghatározása, tűzvédelmi oktatás + oktatási tematika.

Minden vállalkozáshoz szükséges kockázatértékelés készítése?

A jelenlegi hatályos jogszabály szerint, minden munkahelyen el kell készíteni a munkahelyi kockázatértékelést, amennyiben a vállalkozásnak van legalább 1 munkavállalója. A szükséges dokumentumnak már a tevékenység megkezdése előtt készen kell lennie, és csak ezt követően lehetséges megkezdeni a tevékenységet.

A kockázatértékelés elkészítése és felülvizsgálata munkabiztonsági és munkaegészségügyi szaktevékenységnek minősül.

Mennyi idő, amíg a vállalkozásomnál felmérik a kockázati tényezőket, és elkészítik a szükséges dokumentumokat?

A megkeresést követő 24 órán belül felvesszük partnereinkkel a kapcsolatot, majd ezt követően szemrevételezzük és értékeljük a helyszín, valamint a tevékenységekben rejlő kockázatokat.

A felméréstől számított 1 héten belül személyesen átadjuk az elkészült dokumentumokat, valamint ezzel egyidejűleg tartjuk meg a szükséges oktatásokat.